Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

Ha elakad a papír

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Kellékanyagok ·
Tags: papírelakadásbeszorultpapír
A papírelakadás az egyik legkellemetlenebb probléma és az egyik leginkább zavaró gond a nyomtató felhasználónak, még akkor is, amikor szakemberről van szó.
nyomtató papírtálcaEzt még a legmodernebb berendezéseknél sem lehet elkerülni, ezért nem árt megismerni azokat a módszereket, amikkel javítani lehet a helyzeten.
Abban az esetben, ha gond van a nyomtató tálcával és ott akad el a papír, akkor érdemes kiszedni a beszorult papírt és még egyszer próbálkozni. Sok esetben ez megoldja a gondot.
Ha ez sem segít, megéri eltávolítani az összes ott lévő lapot és ismét elindítani az egész folyamatot. Sokszor a problémát az okozza, hogy a nyomtató tálca teljesen tele van. Ez tanácsos elkerülni.
Azt is figyelembe kell venni, hogy a nyomtatás után a másik tálca mindig megfelelően álljon, azonosulva a nyomtatott papír méretével.
Itt pedig érdemes megjegyezni, hogy sohasem szabad keverni a méreteket, mert az biztos elakadáshoz vezet.
Nem utolsó sorban pedig nem szabad elfelejteni, hogy sokszor az jelenti a bajt, hogy a papír nincs rendesen elhelyezve a papírtartóban.
Ennek a megoldása után valószínűleg nem akad el többet a papír. Végső esetben csakis a szerelő oldhatja meg a gondot, ha más megoldás nem akar sikerülni.



Vissza a tartalomhoz