Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

Fontos a fénymásoló megfelelő elhelyezése és használata is

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Fénymásolás ·
Tags: fénymásoló
 
Nemcsak az irodában, de számos helyen is központi szerep jut a fénymásolónak. Rengeteg helyen olyan nagy szereppel bír, mint a nyomtatás.
Kétségtelen, hogy a kisebb és nagyobb irodaházakban is van legalább  három, négy, esetleg öt darab, kis és nagy teljesítményű fénymásoló is. Ezekre főként azért van szükség mert sosem lehet tudni, hogy épp kinek mikor kell gyorsan fénymásolnia.
fénymásoló
 
Azonban vannak olyan helyek, ahol ennek a készüléknek még nem tulajdonítottak nagy szerepet, de persze sok olyan alkalom volt, amikor igazán életmentő lett volna. Mielőtt bármelyik cégvezető a vásárlás mellett döntene, bizonyos tudnivalókat ajánlott észben tartani a biztonság és a huzamosabb ideig való, gondmentes alkalmazás érdekében.
Azt kötelező megjegyezni, hogy a fénymásológép használatbavétele előtt meg kell tervezni, hogy melyik helyiségben, teremben, illetve annak melyik részében kap majd helyet a szerkezet. A létfontosságú biztonság érdekében az előírásoknak megfelelő helyen kell az helyet kapjon, tehát a záraz, pormentes, éghető vagy könnyen gyulladó anyagtól távol.
Sőt, sokszor arra is figyelni kell, hogy az közvetlen napsugárzástól védett részen legyen. Azt is tanácsos észben tartani, hogy a szellőzés érdekében a gép és a fal között minél nagyobb helyet szükséges biztosítani az optimális teljesítmény biztosítása érdekében bizonyos óvintézkedéseket be kell tartani használat közben.
Másolás közben nem szabad kinyitni az ajtót, illetve nem ajánlott kikapcsolni a gépet, amíg másolás folyik.



Vissza a tartalomhoz