Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

A nyomtatók újrahasznosítása is előnyös, nem csak a patronoké

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Nyomtatás ·
Tags: nyomtatóújrahasznosítás
 
Amikor a nyomtatókról és az újrahasznosításról van szó, akkor mindenki a tonerekre gondol, pedig egy olyan nyomtatót is gondmentesen újra lehet hasznosítani, amelyik még működik, de a tulajdonosnak már nincs szüksége rá, mert vett egy újat vagy épp nem igényli a nyomtatást.  
Nem is meglepő, hogy erről minél többet érdemes megtudni a mai korban, amikor a technológiai vívmányok naponta megjelennek és olyan eszközök, készülékek látnak napvilágot, amelyek az alig 1 hónapja gyártott nyomtató, tévét vagy épp laptopot is lepipálják teljesítményben.
Például a nyomtatók elöregedése, hatékonyságának csökkenése ellen persze nem sokat lehet tenni, azt azonban igenis érdemes megjegyezni, hogy sokat tehet az ember azért, hogy ez ne kerüljön felhasználás nélkül a szemétbe.

 
Ha a nyomtató még jó, akkor tanácsos lehet fontolóra venni az úgynevezett, igen csak elterjedt körkörös gazdaság megoldást. Ez egy olyan alternatíva, ami mindenképp csak pozitívumokkal jár.
De pontosan miről is van szó?
Nos, nem titok, hogy a körkörös gazdaságra váltás az újra használatot, a javítást, az újrahasznosítást helyezi a középpontba, és így a hulladékból, nem használt, de még jó eszközökből erőforrás válik. Az európai becslések szerint az öko-design és a hulladék megelőzés akár 604 milliárd euró megtakarítást is hozhat az európai üzleti élet számára. Hogyan is jön jól ez a nyomtatóknál?
A megunt produktumot ekkor ajánlott eladni másnak vagy ajándékba odaadni valakinek. A lényeg, hogy ne kerüljön a szemétbe és ismét használni tudja valaki.



Vissza a tartalomhoz