Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

Nyomtató vásárlási szokások

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Nyomtatás ·
Tags: nyomtatóvásárlás
A nyomtató viszonylag egy népszerű elektronikus gép, hiszen évente nagyon sokan vásárolnak ilyen készüléket. A leginkább természetesen irodákban szokták használni, hiszen ott gyakorlatilag bármikor szükség lehet egy kinyomtatott dokumentumra.

Ugyanakkor az emberek szoktak otthonra saját maguknak is vásárolni ilyen készüléket, hiszen otthon is adódhatnak olyan dokumentumok, képek, amelyeket praktikus otthon kinyomtatnunk. Nos, erről készült egy kutatás is, amely azt vizsgálta, hogy 2010-hez képest mennyivel nőtt azon vásárlók száma, akik otthoni használatra vásároltak nyomtatót.

A kutatást Amerikában végezték el és több mint 1000 embert vettek mintának. Az évek során egyre csak nőtt a nyomtató vásárlások száma. 2010-hez viszonyították az utána következő éveket, az eredmény pedig folyamatosan növekvő lett. 2011-ben 5%-al vásároltak több nyomtatót otthoni használatra, 2012-ben, illetve 2013-ban pedig már 6%, illetve 8%-al vásároltak többen.

A vásárlási eredmény 2014-re eléggé látványos lett, hiszen 2010-hez képest már 13%-al többen vásároltak nyomtatót otthoni használatra. Az adatokból tehát egyértelműen kiderül, hogy az évek során, 2010-től folyamatosan nő az olyan nyomtató vásárlók száma, akik otthoni felhasználásra vásárolják meg a készüléket.

Talán ez nem is annyira meglepő, hiszen ez egyébként anyagi szempontból hosszú távon kedvezőbb lehet, mintha valamilyen céggel nyomtatnánk ki a szükséges képeket, dokumentumokat. Továbbá egyre jobb minőségű gépek érhetőek el egyre alacsonyabb áron, amely megint csak vásárlásra ösztönzi az embereket.




Vissza a tartalomhoz