Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

Mire ügyeljünk a festékkazetta cseréje esetén?

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Kellékanyagok ·
Tags: tonerkazettafestékkazetta
Napjainkban nyomtatók már nem csak az irodákban találhatóak meg, hanem nagyon sok ember már rendelkezik otthon is vele. Nyilván a legnagyobb haszna egy irodában van, illetve olyan helyen, ahol nap, mint nap rendszeresen nyomtatnak vele. Ugyanakkor az is tény, hogy az emberek többsége nincs tisztában azzal, hogy például mikre figyeljen oda, ha kifogyott festékkazetta.

Nos, mi szeretnénk egy kis segítséget nyújtani és ezért adunk egy-két alapvető, viszont lényeges információt. Először is honnan tudjuk, hogy elfogyott a toner? Nos, általában a Toner vagy Error lámpa világítani szokott. Természetesen ennek a lámpának a megnevezése márkától függő, viszont általában ilyen elnevezésekkel látják el őket.

Tehát, ha látjuk, hogy világít a lámpa, akkor ki kell cserélni a tonerkazettát. Eredeti fogyóeszközök használatát javasoljuk, tehát, ha arra kerül a sor, hogy cserélni kell, akkor mi ezt javasoljuk. Nem véletlenül, hiszen, ha nem eredetit használunk, akkor könnyedén romolhat a nyomtatási minőség is.

A nyomtatónak a márkája pedig többnyire nem vállal felelősséget olyan meghibásodásokért, amelyek nem eredeti fogyóeszközök használata által keletkeztek. A festékkazetta cseréje közben ügyeljünk arra, hogy a felület, ahova helyezzük, legyen tiszta, valamint egyenletes.

Ugyanakkor még szeretnénk felhívni a figyelmet a festékkazetta tárolásával kapcsolatban, hogy minél kevesebb szobai fénynek tegyük ki, csupán annyi időre, amennyiben szükséges, illetve elengedhetetlen, hogy behelyezzük a nyomtatóba.




Vissza a tartalomhoz