Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

Miért nem nyomtat a nyomtatóm?

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Nyomtatási tippek ·
Tags: nyomtatásitanácsoknyomtatóbeállítás
Korunkban technológia meglehetősen nagy léptekben fejlődik, olyannyira, hogy sokszor az ember nem is tudja tartani a lépést ezzel. Az irodákban például elterjedtek a nyomtatók, hiszen így bármikor lehet nyomtatni hivatalos papírt is.

Ugyanakkor sokszor még a gyakorlott nyomtató felhasználó sem tudja, hogy miért nem nyomtat a készülék. Nos, erről nekünk van egy-két elképzelésünk, amit le is írunk ebben a cikkben. Egyik oka lehet ennek a jelenségnek, ha a Print to file, magyarul Nyomtatás fájlba ki van pipálva.

Ebben az esetben azt kell tennünk, hogy ezt az opciót kitöröljük a párbeszédpanelből. Általában ez csak egy kattintás, gombnyomás. Egy másik gyakori ok szokott lenni a Save as file, magyarul Mentés fájlként opció kipipálása a párbeszédpanel, Output Options lapján. Úgy, ahogyan az előzőben, itt is ki kell törölnünk a jelölést. Ezt a kimeneti beállításoknál, angolul Output Options menüben tehetjük meg.

További oka lehet, hogy nem nyomtat a készülék, ha nem megfelelő nyomtatóillesztő lett kiválasztva. Javasolt azt a PostScript nyomtatóillesztőt kiválasztani, amelyiket a nyomtatáshoz is használjuk. Az is előfordulhat, hogy a nyomtató kezelőpaneljében, az emuláció menüben, angolul Emulation menüben nem az Auto vagy a PS3 érték van beállítva.

Ezt az emulációs menünél be kell állítanunk, hogy automatikus, angolul Auto vagy PS3 érték legyen. Az adott készülék használati útmutatójában általában ezt részletesen leírják, többnyire a Hálózati útmutató résznél kell keresni.




Vissza a tartalomhoz