Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

Miért is fontos a mai napig egy fax az irodában?

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Irodatechnika ·
Tags: fax
Manapság is minden jólműködő iroda egyik elgendhetetlen kellékét jelenti a fax. Ennek talán a legkiemelkedőbb oka, hogy csak a telefonvonallal összekötve egy másik, távoli faxhoz gondmentesen el tudja juttatni a sok esetben fontos tartalmat papír formában.
Még akkor is nagy szerepet tulajdoníthatunk a faxnak, ha tisztában vagyunk vele, hogy az e-mail szép lassan teljes mértékben átveszi a fax szerepét. Ám ne felejstük el, hogy bizonyos esetekben csak a fax jelenti a biztos megoldást.
Talán azért is örvendett és örvend a mai napig nagy sikernek a faxkészülék, ugyanis roppant egyszerű a haszálata. Ha a készülék áramforrása biztosítva van, és emellett rendelkezik telefonkapcsolattal is, akkor már csak a küldésre szánt papírra és a címzett faxszámára van szükség, és már indulhat is az infomrációközlés.
Ilyenkor nem árt betartani a bizonyos irodai etikett előírást, azaz a dokumetumnak tartalmaznia kell megfelelő fedőlapot, fogadónévvel, faxszámmal és/vagy telefonszámmal ellátva.
Ha ez megvan, a dokumentum mehet a fax adagolójába, és a tárcsázás után el is küldhetjük a csomagot. Ezt követően a készülék beszkeneli a dokumentumot, majd megkezdi a kapcsolatfelvételt a másik faxszal. Az üzenet befejeztével készülékektől függően visszaigazolás, kijelzőn megjelenő üzenet jelzi a kommunikáció sikerességét vagy sikertelenségét.




Vissza a tartalomhoz