Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

Ha halvány vagy elmosódott a kinyomtatott kép…

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Nyomtatási tippek ·
Tags: nyomtatásibeállítás
A nyomtatóhasználat napjainkban már egyre több embernek nem okoz gondot, illetve egyre több ember gyakorlott nyomtatóhasználónak vallhatja magát. Ennek egyszerű oka van, mégpedig a nyomtatók elterjedése, hiszen korunkban bármikor adódhat olyan szituáció, amikor szükségünk lehet valamilyen dokumentum kinyomtatott formájára.

A nyomtató használata azonban sok esetben nem olyan egyszerű és még a gyakorlott felhasználóknak is sokszor akad némi gondjuk. Ebben a cikkben egy tipikus nyomtatással kapcsolatos gyakori fennakadásra szeretnénk felhívni a figyelmet, illetve adni hasznos instrukciót a probléma elhárítása érdekében.

Mi okozza a halvány vagy elmosódott képet, illetve ez esetben mit tegyünk? 
Egyik oka lehet, ha a papír nedves. A minőségi nyomtatáshoz elengedhetetlen a teljesen száraz papír, ezért célszerű száraz helyen tárolni azt.

Egy másik ok lehet az úgynevezett Toner Save üzemmód használata. Javasoljuk, hogy kapcsolja ki ezt az üzemmódot. Ezt a nyomtató illesztőprogramjában tudja megtenni. Általában a Settings, Basic Settings, More Settings menűpontok alatt kell keresni.

A Toner Save mezőből pedig törölni kell a jelet, ezt általában kattintással lehet megoldani. A tonerkazetta élettartamának végső stádiuma is lehet egy okozó. A nyomtatók általában jelezni szokták, hogy a tonerkazetta élettartama a végénél jár, ez esetben ki kell cserélni. Amennyiben windows alapú a számítógépünk, akkor ezt megtekinthetjük az illesztőprogram beállításánál is.




Vissza a tartalomhoz