Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

A lézernyomtató előnyei és hátrányai

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Lézernyomtató ·
Tags: lézernyomtató
Egyre közkedveltebbé válnak az irodai munkák során a lézernyomtatók. Ez nem meglepő, hiszen nagyon precízen nyomtatnak, kiváló minőségben és a karbantartásuk sem túl megterhelő anyagilag.
Azonban, mint minden dolognak, ennek is megvannak a hátrányai is. De kezdjük az előnyökkel.
Egy zsúfolt és forgalmas irodai napon mi is lenne fontosabb annál, hogy a nyomtató nemcsak alaposan, de gyorsan is nyomtasson?
Senkinek sincs ideje több tíz percet várni, amíg egy nagyobb mennyiségű nyomtatás befejeződik. Ha például egy menüt vagy árajánlatot szeretnénk kinyomtatni, amiből valószínűleg 100 darabnál többre van szükségünk, hogy tovább adjuk, akkor a lézernyomtató hihetetlen gyorsasággal fogja kinyomtatni a többszáz példányt.
A tintasugaras nyomtató annyival rosszabb, hogy nem olyan precíz. Nagy plusz pont a lézersugárnak.
Egy másik előny nem más, mint a karbantartása: egy lézernyomtató drágább egy tintapatronosnál, azonban az sem mindegy, hogy havonta mennyit költünk a nyomtatónk karbantartására.
Ebből a szempontból is a lézernyomtató gazdaságosabb, hisz, bár az ára magasabban van,  karbantartásra sokkal ritkábban van szükség.
Ezúton el is jutottunk a hátrányához, amit már megemlítettünk feljebb is: drágább. Azonban mindenképp megéri elgondolkozni azon, hogy hosszú távon melyikkel járunk jobban, hisz aki sokat nyomtat, annak nem ajánlatos egy olyan nyomtató, amelynek karbantartására gyakran van szükség.




Vissza a tartalomhoz