Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

Sötét a háttér? Itt a megoldás!

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Nyomtatási tippek ·
Tags: nyomtatóbeállítás
A nyomtató már meglehetősen régóta hasznos készüléknek bizonyul az emberiségnek, főleg természetesen azoknak, akik irodában dolgoznak. Lényegében nagyon praktikus, hiszen, ha szükségünk van valamilyen dokumentumra nyomtatott formában, akkor lényegében csak egy kattintás és már ki is nyomtattuk. Ugyanakkor tisztában vagyunk azzal is, hogy nem mindig ilyen egyszerű a helyzet.

Szeretnénk egy picit részletesebben kifejteni, hogy olykor miért is sötét a háttér vagy esetleg miért tartalmaz szennyeződéseket, valamint természetesen pár hasznos tanáccsal is szeretnénk szolgálni. Nos, egy tipikus oka lehet, hogy nem megfelelő papírt használtunk a nyomtatóhoz.

Ebben az esetben, ha például nem elég sima, akkor könnyedén hibásak vagy torzultak lehetnek a nyomtatott karakterek. Függ tehát a minőség a papír minőségétől is, ezért javasoljuk, hogy jó minőségű papírt szerezzenek be. Egy másik ok lehet, hogy a nyomtatón belül a papír továbbításának útja porosodott. Ilyenkor nincs más dolgunk, mint kitisztítani azt.

Ezt úgy tehetjük meg, hogy kinyomtatunk három oldalt. Ehhez elégséges oldalanként egyetlen karakter használata is. Ha nagyon sötét a háttér, akkor ennek olyan oka is lehet, hogy a denzitás túl sötétre van állítva. Ezt általában a nyomtató illesztőprogramjában tudjuk beállítani.

Nyilván márkától függ, hogy hol található ez meg, viszont általánosságban a Settings vagy Extended Settings menűre kell kattintsunk, ez után pedig Optional Settings, ahol meg kell keressük a Density menűt, magyarul Denzitás menűpontot.




Vissza a tartalomhoz