Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

Tintasugaras nyomtató vs. lézersugaras nyomtató

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Irodatechnika ·
Tags: lézersugarasnyomtatóTintasugarasnyomtató
A tintasugaras és lézersugaras nyomtató előnyeiről és hátrányairól értekezést lehetne írni, itt csak egy cikk helyünk van, így röviden összefoglalva érintjük a témát. A tintasugaras nyomtatónál és a lézersugaras nyomtatónál is minden funkció megosztható hálózatban.

A fizikai méretekről szólva, egy tintasugaras nyomtató közel 12 kg, ez megegyezik egy lézersugaras tömegével. Utóbbi nyomtatási, másolási sebessége 30 oldal/perc. Egy tintasugaras nyomtatási sebessége max. 35 lpp (mono).

Egy tintasugaras ADF-je, ez az automatikus dokumentumadagolót jelenti, 35 lap, egy lézersugarasé ezzel szintén megegyező 35 lapos. Egy lézersugaras kimeneti papírtálcája 100 lapos, egy tintasugaras csak 50 lapos, ez a fele a lézersugarasénak. Egy tintasugaras memóriája 128 MB-os, addig egy lézersugarasé 64 MB-os, ez szintén fele a tintasugarasénak.

Az összehasonlítás véletlenszerű, így nincs is értelme egy olyan kérdésnek, hogy vajon melyik a jobb, a tintasugaras vagy a lézersugaras-e. Itt csak két prototípus összehasonlításáról van szó. A lézersugaras felbontása 600 x 600 vagy 2400 x 600 dpi (HQ1200), másolás 600 x 600 dpi, addig egy tintasugarasé max. 1200 x 6000 dpi, ami lényegesen jobb, mint a lézersugaras változaté. Felbontásában jobb a tintasugaras.




Vissza a tartalomhoz