Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

Mit kell tudni a mai korszerű nyomtatásról?

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Nyomtatás ·
Tags: ofszetnyomtatás
Nem kérdéses, hogy a nyomda és a nyomtatás alkalmazásaiban az elmúlt években megjelentek az újabb technológiák, amik teret nyitottak más területek fejlődésének is.
ofszetnyomtatásA különböző módszerek, a folyamatosan megjelenő innovatív eljárások pozitívan hatottak egymásra.
A nyomógépek területén újabb technológiai vívmányok láttak napvilágot, melynek köszönhetően ma már csúcsminőségben oldható meg a nyomtatás.
A nyomda fejlődésében megjelenő ofszetnyomtatás, mára a legelterjedtebb technológiának számít. A nyomóforma ebben az esetben egy 0,1 - 0,5 mm vastag igen kemény és kopásálló alumíniumlemez, melynek egyik oldalán elektrolízissel oxidréteget alakítanak ki.
Az oxidréteg kis méretű hatszögletű cellákká áll össze, közepükön egy póruscsatornával.
Erre a felületre egy fényérzékeny réteget visznek fel, mely anyag képezi később a zsírszerető nyomóelemeket. A nyomda szakemberei a formakészítés során erős UV-fénnyel, újabban lézerrel kezelik az anyagot, a felesleges réteganyagot pedig lemossák róla.
A fényérzékeny réteg lehet pozitív és negatív működésű, melyet konzerválnak, így megőrzi a vízszerető tulajdonságát. A működése során a forma egy gumiréteggel bevont közvetítő hengerrel érintkezik, erről kerül a festék a papírra. Ezért ez az eljárás a közvetett eljárások közé tartozik.



Vissza a tartalomhoz