Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

Mi a teendő, ha a kész jelzőfény nem világít?

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Nyomtatási tippek ·
A nyomtató napjainkban az irodákban már egy alapvető készülék, hiszen gyakorlatilag bármelyik percen adódhat olyan szituáció, hogy valamit ki kell nyomtatni. Nos, ebben az esetben természetesen praktikus, viszont sok esetben mi, emberek nem mindig tudjuk kezelni úgy, ahogyan kellene. Cikkünkben pedig egy ilyen konkrét problémára szeretnénk felhívni a figyelmet, illetve egy-két instrukciót adni.

Mit tehetünk tehát akkor, ha a kész jelzőlámpa nem világít. Nos, először is ennek lehet olyan oka, hogy a hálózati kábel nincsen megfelelően csatlakoztatva. Ebben az esetben a legjobb, amit tehetünk, ha kikapcsoljuk a készüléket, utána pedig ellenőrizzük, hogy megfelelően vannak csatlakoztatva a kábelek vagy sem. Ez után kapcsoljuk vissza és ellenőrizzük az eredményt.

Történhet olyan is, hogy nem világít a kész jelzőfény, viszont még a nyomtató sem nyomtat. Ebben az esetben a legvalószínűbb ok, hogy a nyomtató alvó, úgynevezett offline állapotban van. A legjobb megoldás erre általában, ha az indítás, bekapcsolás gombot megnyomjuk. Ugyanakkor történhet egyéb meghibásodás is, amelynek következtében nem funkcionál.

Ez esetben érdemes ellenőrizni, hogy világít-e a hibajelző fény vagy sem. Amennyiben igen, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem alvó módban van, hanem valamilyen probléma merült fel. Nem utolsó sorban olyan is megtörténhet, hogy a kész jelzőfény világít, de a készülék nem nyomtat. Ebben az esetben a legvalószínűbb, hogy a készülék nincsen megfelelően csatlakoztatva a számítógéphez. Ellenőrizzük ezt, majd próbáljuk meg újra.
Vissza a tartalomhoz