Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

Nyomtatóval kapcsolatos biztonsági tanácsok

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Nyomtatási tippek ·
Tags: nyomtatótulajdonságok
Manapság már az irodákban szinte kivétel nélkül megtalálhatóak nyomtatók, viszont még mindig vannak olyan emberek, akik nem úgy használják azt, ahogyan kell, illetve sokszor úgymond rossz helyre nyúlnak. Ezzel természetesen csak hátráltatni lehet a munkát, illetve sok esetben kárt is lehet okozni.

Cikkünkben éppen ezért összeszedtünk pár olyan fontos biztonsággal kapcsolatos tanácsot, amelyet jó észben tartani, ha nem dolgoztunk még nyomtatóval. A beégetőmű tiltott terület. A használat során a beégetőmű, illetve a körülötte lévő terület felforrósodik, így könnyen megégetheti a kezünket. Ha mindenképpen oda kell, nyúlj, akkor használat után várj nagyjából 30 percet.

Ugyanakkor nem csak a forróság miatt kell, óvakodjunk, hiszen a belsejében vannak olyan alkatrészek, amelyeknek egyes részei élesek, így könnyedén elvághatják az ujjunkat is. Hanyagoljuk az erős fizikai ráhatást. Ha valamilyen alkatrészt szeretnénk a helyére illeszteni, akkor azt ne erővel próbáljuk megtenni, hanem próbáljuk meg megtalálni annak a működési elvét.

A nyomtató szerkezete ugyanis úgy van kialakítva, hogy ellenáll a mechanikai hatásoknak, viszont a durva kezelés, ráhatás következtében sérülhetnek az alkatrészek. Vigyázva a tonerkazettával. Ha ezzel dolgozunk, akkor ügyeljünk arra, hogy mindig legyen tiszta, illetve egyenletes a felület, ahova helyezzük.

Továbbá nem érdemes szétszednünk vagy babráljuk, hiszen ez nem tölthető újra. Ezekkel az apró odafigyelésekkel, jó eséllyel meg tudjuk óvni a nyomtató és magunk épségét is.




Vissza a tartalomhoz