Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

Mi mindent tud egy multifunkcionális nyomtató?

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Nyomtatás ·
Tags: nyomtatófaxfénymásolómultifunkciós
A múltban a gyorsírás vagy az írógép korában még sehol sem volt nyomtató. De mekkora könnyebbség ez a ma emberének, hiszen hatalmas előnyre tettünk szert a multifunkcionális nyomtatók használatával. 
Pár évvel ezelőtt meg sem fordult az a fejünkben, hogy ilyen változások lesznek és, hogy az irodai munka ennyire könnyű lesz. Manapság normálisnak számít ezeknek a technológiáknak a használata. 
Rengeteg háztartásban fellelhetőek már a nyomtatók, szkennerek. Magánemberek is rendelkezek fénymásolóval és multifunkcionális nyomtatóval. Azt is érdemes tudni róluk, hogy általában kisebb méretűek és a kapacitásuk is kisebb, mint a nagyobb készülékeknek, amelyek irodai munkára lettek gyártva. 
Széles körű alkalmazási lehetőségeket kínál multifunkciós nyomtató. A multifunkciós nyomtató készülékek energiafogyasztása az évek során a trendeknek és a gazdaságossági elvárásoknak megfelelően folyamatosan csökken. 
Ez az olyan fejlesztéseknek köszönhető, mint például a modernebb mechanizmusok, többek között a gyorsabban bemelegedő fixáló hengerek.
A kisebb multi funkciós nyomtató készülékeknél megtalálható a soft-off kikapcsoló gomb szintén ezt a praktikus funkciót szolgálja. Egy áramkör, amely kikapcsolt állapotban figyeli a bekapcsoló gombot, amely lehetővé teszi az automatikus kikapcsolást. 
Így a nyomtató nem marad órákon keresztül aludva, mely során akár 10 Wattot is felvehet. Érdemes tudni azt, hogy a kikapcsolás sem áramtalanított és körülbelül 0,5-2 Watt fogyasztás ilyenkor is felléphet.
Ha csupán nagyon ritkán nyomtatunk, akkor ezeket a kisebb készülékeket érdemes teljesen áramtalanítani. A nagyobb multi funkciós nyomtató modellekben található billenő kapcsoló látja el ezt a feladatot, amely egy praktikus megoldás. 
Nagyon kényelmessé teszi a munkavégzést, hiszen a berendezés több készülék munkáját látja el. Így egyszerűbb a költséggazdálkodás és professzionálisabb, hatékonyabb a munkavégzés. 
A számos lehetőség integrált digitális kommunikációval párosul, mellyel együtt a kompakt készüléket otthoni és irodai használatra egyaránt kiválóan alkalmassá teszi.
A multi funkciós lézernyomtató tehát jó választásnak számít, ha szép nyomatra, gyors és hatékony nyomtatásra vágyunk. A nyomatok kivitelezése során nincs száradási idő, ezért sok időt takaríthatunk meg. Nagyon környezetbarát, hiszen nincs szükség tintapatronra az üzemeléséhez. 
A multi funkciós lézernyomtató ideális választás, hiszen a gyors és pontos képalkotási mechanizmusnak köszönhetően nagyobb sebességgel képes szebb nyomatot előállítani.
Színes lapolvasó, egy színes nyomtató, egy színes másoló és egy színes faxkészülék szolgáltatásait egyesíti egyetlen többfunkciós eszközben. 
Az útmutató ismerteti a multi funkciós készülék szolgáltatásait. Másoláshoz vagy faxküldéshez a multi funkciós készüléket nem kell számítógéphez csatlakoztatni. Az alapszintű üzembe helyezési tudnivalók a multi funkciós készülékhez mellékelt üzembe helyezési útmutatóban találhatók. 
A multi funkciós készülék más készülékhez, például telefonhoz, üzenetrögzítőhöz vagy számítógépmodemhez is csatlakoztatható. A faxvonal akár normál telefonvonalként is használható. 
Számítógép nélkül lehet másolni, valamint faxot küldeni és fogadni. Számítógép nélkül lehet másolni, valamint faxot küldeni és fogadni.
A faxvonal normál telefonvonalként is használható. A multi funkciós készülék a telefontól függetlenül bárhol elhelyezhető. Számítógép nélkül lehet másolni, valamint faxot küldeni és fogadni. 
Bejövő hangüzenetek és faxok is fogadhatók. Ha a multi funkciós készülék nem rendelkezik telefonkagylóval, de csatlakoztat hozzá egy telefont, akkor a faxvonal normál telefonvonalként is használható. 
A multi funkciós készülékben lévő faxmodem egy analóg eszköz, emiatt nem használható DSL, ISDN vagy PBX digitális telefonos szolgáltatással. Azonban vannak olyan eszközök, amelyek a multi funkciós készülékhez csatlakoztatva lehetővé teszik a faxolást digitális telefonos szolgáltatások használata mellett.
A kezelőpanel gombjai a dokumentumok beolvasását, lemásolását, elfaxolását és testreszabását könnyítik meg. Ha a Be/kikapcsolás lámpa világít, akkor a multifunkciós készülék be van kapcsolva. 
A gombokkal végezhet beolvasást, másolást, faxolást, és kiválaszthatja vagy módosíthatja a beállításokat. A kijelzőn pedig a következők jelenhetnek meg: kombinált készülék állapota, üzenetek, menük. A multifunkciós készülék bármely üzemmódban tud faxot fogadni. 
A segédprogram segítségével adhatja meg a faxküldési valamint fogadási beállításokat. Ha mentve vannak a beállítások, azok érvényesek lesznek minden küldött faxra. A segédprogram segítségével a gyorstárcsázási lista is szerkeszthető.
A Nyomtatás tulajdonságai párbeszédpanel segítségével vezérelhető a multifunkciós készülék nyomtatási funkciója. A Nyomtatás tulajdonságai párbeszédpanelen módosíthatja a beállításokat az éppen elvégzett feladatnak megfelelően. A Nyomtatás tulajdonságai párbeszédpanel szinte minden programból megnyitható: miközben a dokumentum látható, kattintani kell a fájl, nyomtatás parancsra. 
A nyomtatás párbeszédpanelen kell kattintani a tulajdonságok, jellemzők, beállítások vagy beállítás gombra.
Megjelenik a nyomtatás tulajdonságai párbeszédpanel. Példányok leválogatása ez arra érvényes, ha több példányban kell nyomtatni. 
Beállítás esetén a nyomtató kinyomtatja az első példányt, ezután a második példány összes oldalát. Utolsó oldal nyomtatása, először ha az oldalakat fordított sorrendben szeretné nyomtatni.
A nyomtatandó példányszám: kétoldalas ha a papírlap mindkét oldalára szeretné nyomtatni, lefűzés oldalt vagy lefűzés felül beállíthatja, hogyan szeretné a kész dokumentumot lapozni. 
Ha a lefűzés oldalt választógombot jelöli ki, a dokumentumot úgy lapozhatja, mint egy újságot. Ha a lefűzés felül választógombot jelöli ki, a dokumentumot úgy lapozhatja, mint egy jegyzettömböt. 
A fényképszerkesztő segítségével lehet módosítani a beolvasott fényképek tulajdonságait.




Vissza a tartalomhoz