Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

A profik irodái

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Nyomtatás ·
Tags: irodaperiféria
Egyre jobban távolodunk a régi világszemlélettől, a klasszikus fizika meghatározta világtól és ezzel egy időben sokkal nagyobb hangsúly tevődik a holisztikus szemléletmódra. Az óriási technológiai robbanás következtében mára szinte egyetlen iroda elég, egy jól menő vállalkozás beindításához. 
A modern kor egyik legnagyobb forradalma minden bizonnyal a szolgáltatások és a munka forradalma, hiszen óriási munkaerő szabadult fel, melyek mindegyike irodai, szellemi munkát végez.
Az új rendszer új szemléletmódot, új megközelítéseket követel, és amilyen fontos volt eddig a cipésznek a kaptafa, a szövőnőknek a szövőgép éppoly fontossá váltak mára a számítógépek és ezek periférikusan kapcsolódó elemei, a nyomtató, faxgép stb. Az irodák ugyanakkor nem csupán a munkavégzés helyszínei.
A szolgáltatások alapvetően abban különböznek a termeléstől, hogy a vevő direkt módon vesz részt a javak előállításában. Így az iroda berendezése során nem csupán az ergonómiai szempontokat kell figyelembe vennünk. Ugyan olyan fontos, hogy az igazság pillanatában, amikor a vevő találkozik a cég arculatával a lehető legpozitívabb benyomást keltsük. 
Alapvetően egy egyszerű iroda nem áll másból, mint egy íróasztalból, egy kis irattartó szekrényből, egy számítógépből és egy nyomtatóból. A fénymásoló teszi lehetővé, hogy a többször használni kívánt adatok, több példányban szükséges információkat tartalmazó lapok mindig kéznél legyenek.
Amint azonban egy komplexebb vállalkozást veszünk górcső alá, bizony sokkal több dologra lesz szükségünk. Egy komoly vállalat igazgatójának irodájában már egy tárgyalóasztal is helyet kell kapjon. A rendszeres meatingek nélkülözhetetlenné teszik a tekintélyt és tiszteletet parancsoló iroda meglétét. Ugyanakkor szigorúan vett munkaterületnek ilyenkor is védettnek kell maradnia, hiszen a bizalmas adatokhoz senkinek sem lehet könnyű hozzáférése, a jelenléte által.
A látható, hozzáférhető helyen elhelyezett számítógépek és nyomtatók és fénymásoló gépek olyan bizalmas adatok kiszivárgására ad lehetőséget, mely a cég helyzetét is veszélyeztetheti. Minden irodai alkalmazottnak szüksége van elegendő térre, egy megfelelően kényelmes székre, egy számítógépre és egy nyomtatóra. 
A megfelelő tér mindig az a tér, amelyben a dolgozó nagyobb mozgások nélkül eléri a szükséges munkaeszközöket. A kényelmes szék elengedhetetlen a hatékony munkavégzés szempontjából, hiszen így a dolgozó kevésbé fárad. 
A kellemes fényviszonyok és megfelelő hőmérséklet szintén hozzájárul a kellemes munkakörülmények kialakításához.
A zajártalom kiszűrése is nagyon fontos, ezzel lehet elejét venni annak, hogy a beszélgetéseket a kellemetlen hatások szakítsák félbe, netán a felek érthetőségét akadályozza. 
Ezeken túl, esztétikai szempontból és a közérzet, továbbá az imidzs kialakítása szempontjából különböző dekorációs tárgyak is helyet kapnak az irodában. 
Általában minden nagyobb iroda rendelkezik egy saját kis konyhával, mely az étkeztetést és a frissítők előkészítését teszi lehetővé, hiszen sokkal gördülékenyebb egy kommunikáció egy finom itallal a kézben.
A direkt szolgáltatások során, leggyakrabban a dolgozó íróasztalával szemben helyeznek el egy széket. 
Ez a direkt beszélgetéseket segíti elő, hiszen a felek megfelelő távolságban vannak egymástól, hogy pontosan hallják és lássák egymás reakcióit, ugyanakkor a kis távolság bizalmi viszonyt teremt és lehetőséget nyújt a dokumentációk előkészítésére is stb. ezt a berendezési módot látjuk leggyakrabban, a bankban, az ügyvédi irodákban, a különböző szerződés kötést igénylő szolgáltatások esetében.
A vállalat arca nem csak a dolgozó, maga az iroda, az épület, amelybe belép, ezért meghatározó, hogy milyen színek, milyen képek, milyen dekorációs tárgyak, vagy adott esetben promóciós anyagok és hirdetések társulnak a látványhoz. A márkaépítés nagyon gyakran az iroda megfelelő berendezésével kezdődik. 
Gondoljunk csak egy utazási irodára, ahol rengeteg reklámanyag, csalogató képek vonzanak minket. 
Az ügyfelekkel való gyors és pontos kommunikáció azonban itt is, ahogyan a legtöbb irodában írásos formában történik.
Ehhez, pedig mindenképpen szükség van egy nyomtatóra is, hogy a begépelt adatok, az információk az ügyfél birtokába kerüljenek. 
Igaz ez bármely irodára és szolgáltatásra, mely során a felek írásos megállapodást kötnek egy üzlet megkötéséről. Egy iroda berendezése azonban mindig a terem méretétől, a szolgáltatás típusától és a munkafolyamattól függ. Azonban mára már nyilvánvalóvá vált, hogy nem lehet és nem szabad sem a dolgozók, sem az ügyfelek és partnerek kényelmi szempontjait figyelmen kívül hagyni.




Vissza a tartalomhoz