Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

Tudtad, hogy a nem megfelelő papíradagolás is gond lehet?

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Irodatechnika ·
Tags: nyomtatópapíradagolás
A nyomtatót napjainkban gyakorlatilag egy olyan készülék, amely egyetlen irodából sem hiányozhat, hiszen hivatalosa papírokat gyakorlatilag lehet, hogy bármelyik percben ki kell majd nyomtassunk. Nos, általában nem is hiányzik a nyomtató, viszont nem minden egyes esetben tudjuk azt megfelelően kezelni, hiszen időközönként adódhatnak fennakadások. Nos, egy ilyen probléma lehet a nem megfelelő papíradagolás is.

Ebben a cikkben szeretnénk egy picit részletesen boncolgatni ezt a témát. Ennek egyik oka lehet, ha nincs megfelelően beállítva a papírvezetők. Ehhez ellenőröznünk kell, hogy a papírkazettában, illetve a többcélú tálcában a papírvezetők a papírméretnek megfelelően vannak-e beállítva.

Előfordulhat az is, hogy a papírforrás beállítása nem ideális. Ezt az alkalmazásban, illesztőprogramban tudjuk ellenőrizni.

Egy gyakori ok szokott lenni, ha kifogy a papír a papírforrásból. Ilyenkor nyilván, helyeznünk kell még a készülékbe papírt.

Egy másik ok lehet, hogy a papír mérete eltér a nyomtatóillesztőben kiválasztott mérettől. Ilyenkor ellenőrizzük, hogy az illesztőprogramban a megfelelő papírméretet adtuk-e meg.

További ok lehet az is, ha egyáltalán nem választottuk ki a papír méretét, típusát. Ezt is az illesztőprogramban tudjuk beállítani, általában a Printer Settings, magyarul Nyomtatóbeállítások menüpont alatt.

A túl sok papír is gondot okozhat. Célszerű ellenőrizni, hogy nincs-e túl sok papír a papírforrásokban. Ezeknek a kapacitásáról általában a használati útmutatókban pontos adatok szerepelnek.



Vissza a tartalomhoz