Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

Tintasugaras vs. lézeres nyomtatók

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Nyomtatás ·
Tags: tintasugarasnyomtatólézeresnyomtatónyomtatás
Napjainkban a nyomtató már szinte minden irodában megtalálható, illetve egyre több magánszemély vásárol saját célból otthonra ilyen készüléket. Természetesen ezen a területen is jelen van az innováció, illetve vannak versengések, amelyek azért jót tesznek, mivel így mindenki igyekszik a minőségre minél többet adni.
Amennyiben össze szeretnénk hasonlítani, hogy a tintasugaras vagy a lézeres nyomtató az optimálisabb, akkor bizonyos szempontokat figyelembe kell vennünk. 
Tudnunk kell, hogy mennyit szeretnénk kezdetben kiadni a gépre, illetve tisztában kell legyünk, hogy mennyire számít a fenntartási költsége számunkra. 
Ezt befolyásolja az, hogy mennyit szeretnénk egy hónapban nyomtatni, milyen gyorsan, miket szeretnénk nyomtatni, színes nyomtatás mennyisége stb. Essünk akkor neki pár fontos jellemző összevetésének.
Az elmúlt években a legolcsóbb lézeres nyomtatók olyan 20ezer forinttól kezdődtek, a középkategória pedig olyan 30ezer forint környékén mozgott. 
Ezzel szemben a tintasugaras jóval alacsonyabb áron is megszerezhető, ott a legolcsóbb olyan 10ezer környékén, viszont a középkategóriás itt is körülbelül 30 ezerbe került.
A lézeres nyomtatókra általánosságban igaz, hogy gyorsak, illetve tartósak is és jó a hozzá kapott gyári felszerelés is, míg a tintasugaras esetében meglehetősen jól tudunk spórolni, kedvezőbb a fogyasztása, lehetőség van fényképnyomtatásra, illetve alacsonyabb a kezdeti költsége is. 
Így azt kell mondanunk, hogy ha gyors munkára vágyik és nem fontos önnek a gazdaságosság, akkor a lézernyomtató javasolt, viszont ha a képminőség és az alacsony áron való fenntartás fontos, akkor a tintasugaras lesz az önnek megfelelő.




Vissza a tartalomhoz