Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

A HP, azaz a Hewlett-Packard története

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Hewlett-Packard ·
Tags: hpnyomtatóHewlettPackard
Amikor a nyomtatókról van szó, ki ne gondolna egyből a közkedvelt HP modellekre? A cég a világ egyik legismertebbje, ugyanis a jó minőségű és felhasználóbarát készülékeinek köszönhetően egyre nagyobb hírnévre tesz szert. A vállalkozás Bill Hewlett és Dave Packard nevéhez köthető, akik 1934-ben végezték el a villamosmérnök kart a híres Stanford Egyetemen.hp nyomtató
Mint minden sikertörténet esetében, most is egy kezdetleges, nehezen induló folyamatot lehet megemlíteni, ami szépen, lassan kivirágzott. Tudta, hogy a két mérnök pályafutása egy garázsban indult? Szintén érdekes tény, hogy a cég nevét egy pénzérme feldobásával döntötték el, ugyanis a Hewlett-Packard és a Packard-Hewlett opciók között kellett dönteni.
Nyilvános részvénytársasággá 1957-ben vált a cég, aminek a történelmében különféle projektek kialakítása kezdődött. Tehát, a HP márka nemcsak a nyomtatókhoz fűződik, hanem különféle szoftverekhez, hálózati hardverekhez és számítástechnikai eszközökhöz is. Bizonyára a nyomtatók után a laptopokra asszociálnak a legtöbben, amikor a HP márkát hallják.
Szintén érdekes infó, hogy a vállalkozás különféle sportegyesületeket is támogatott. Itt megemlítendő a Forma 1-es BMW Williams csapata, majd néhány évre rá pedig a Renault F1.
Tehát, amikor a HP nyomtatók között válogatunk, érdemes elgondolkodni azon, hogy mennyi munka és kihívás várta a két fiatal egyetemistát, miután elvégezték a villamosmérnöki kart és egy garázsban indították el a mára világhírűvé vált céget.




Vissza a tartalomhoz