Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

Három könnyen megoldható nyomtató hiba

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Nyomtatás ·
Tags: nyomtatóhibanyomtatójavítás
Sok esetben az újonnan vásárolt nyomtatók esetében is előfordul, hogy nem működik rendesen, vagy valamilyen gond hátráltatja a helyes működést.
Ilyenkor nem kell egyből a legrosszabra gondolni, hisz sok esetben könnyedén megoldható hibák állnak a probléma mögött, melyeket otthon, könnyedén orvosolni lehet.
Abban az esetben, ha mégsem oldható meg, mindenképp szakemberhez kell fordulni, aki pontosan tudni fogja, hogy mi a baj. E cikkünkben három problémára garantálunk biztos megoldást.
nyomtató hiba javítás
Gyakran előfordul, hogy a nyomtató nem működik a Windows operációs rendszer alatt, és egyáltalán nem nyomtat. Fontos ilyenkor ellenőrizni, hogy a készülék fel van-e készítve grafikus üzemmódra, amennyiben nem nem használható Windows alatt. Illetve nem árt kideríteni, hogy hogy engedélyezett-e a grafikus üzemmód a nyomtatón. Arra is figyelni kell, hogy a megfelelő driver, illesztő program, lett-e feltelepítve. Ha ezzel van a gond, egy frissités vagy egy újratelepítés megoldja a problémát.
Az is megeshet, hogy patron vagy toner csere után sem működik rendesen a nyomtató. Tintasugaras esetében sokszor nem távolítják el a patronon lévő védőfóliát a levegőztető nyílásról, ahol a távozó festék helyett levegő be tud áramoln, így a kialakuló vákuum nem engedi a festéket kifolyni a tartályból.
A lézernyomtató esetében szükség lehet a festék feltöltés után egy RESET-elésre, egyfajta újrainditásra is, és az erre vonatkozó leírás benne van a használati útmutatóban.
A mátrix nyomtatókat illetően a festékszalag továbbító görgőket a tárolás idejére eltávolítják egymástól a deformálódás elkerülése végett.
Általában piros zászlócskával jelölik meg ezt az eltávolítandó elemet.
Sok esetben a hibakódok könnyíthetik meg a kiváló működést. A kijelzőn feltűnő hibakód nagyban meg tudja gyorsítani a hiba megállapítását  és behatárolását.
Ilyenkor a hibakódok fel kell jegyezni, ugyanis a későbbi szervizelésnél jól jöhet ez az információ, hisz a szakember a szervizkönyv segítségével pontosabb képet kap a hiba mértékéről és okáról.




Vissza a tartalomhoz