Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

Amit a nyomtatási minőségről és sebességről tudni kell

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Nyomtatás ·
Tags: nyomtatásiminőségnyomtatásisebesség
Mivel a nyomtatók sok esetben nélkülözhetetlen kellékek, ezért nem árt tisztában lenne pár olyan tulajdonsággal, amelyek a működésüket befolyásolják. A minőség és a sebesség fontos tényezők, és ebben a cikkünkben erre a kettőre szeretnénk rávilágítani.
minőségi nyomtatók
Kezdjük rögtön a nyomtatási minőséggel. Három nagy csoportot lehet megkülönböztetni a nyomtatási minőséget tekintve.
A leggyengébb minőséget az elnagyolt nyomtatás jelenti. Ekkor nagyon jól kivehetőek és elkülönülnek a karaktereket kialakító pontok, folyamatos vonalú karakterek esetén vonalszakadások állnak elő a gyors nyomtatás, a festékszalag gyenge minősége miatt.
A következő fokozatot a csaknem levélminőség jelenti. Itt a karaktert alkotó pontok még szabad szemmel láthatóak, de teljesen összeérnek.
A legjobb minőséget a levél minőségű nyomtatás jelenti. Ebben az esetben a karakterek folyamatos vonalakból állnak, szabad szemmel még az íves részeken sem fedezhetőek fel különálló képpontok.
Ugyancsak a nyomtatási minőséghez tartozik, hogy a fehér háttéren hány és mekkora méretű, szükségtelen folt található, illetve ha fekete felületet szeretnénk nyomtatni, az mennyire fekete, találhatók-e benne fehér lyukak, vonalak.

A nyomtatási sebességről is érdemes tudni néhány fontos jellegzetességet. Ez egy nagyon fontos tulajdonság, ugyanis nem mindegy, hogy mennyi időt kell várni egy-egy nyomat elkészülésére.
Ez elsősorban grafika nyomtatásánál jelenthet hosszú időt, a mechanika, az elektronika megfelelő kialakítása lehetővé teszi, hogy kifejezetten gyors nyomtatókról beszéljünk mind karakteres, mind grafikus üzemmódban.
Egy nyomtató sebességét a kinyomtatott lap/perc aránnyal jellemezhetjük.




Vissza a tartalomhoz