Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

A nyomtató tisztítása

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Nyomtató-szerviz ·
Tags: nyomtatótisztítása
Korunkra jellemző, hogy a technológia egy központi szerepet játszik. Tagadhatatlanul nagyon sokat tud segíteni az embereknek. Például a robotgépet képesek elvégezni az ember helyett olyan fizikai munkát is, amelyre mi nem lennénk képesek.

A nyomtató által például gyakorlatilag másodpercek alatt nyomtathatunk ki számunkra fontos dokumentumokat. Ugyanakkor sok esetben kárt okozhatunk magának a készüléknek is, ha például nem megfelelően tisztítjuk. A továbbiakban szeretnénk egy kicsit részletesen írni, hogy hogyan is végezzük a nyomtató felületének tisztítását.

Először is nem egy szobáról vagy autóról van szó, nem kell ilyen kaliberű tisztításra gondolnunk. Amennyiben a külső borítása piszkos vagy poros, akkor abban az esetben megtisztíthatjuk. Ilyenkor ajánlott kikapcsolni a készüléket, majd egy enyhén tisztítószeres vízbe mártott puha anyaggal, ruhával letörölni. Fontos, hogy az adott anyagdarab legyen jó kicsavarva, csak minimálisan legyen nedves.

Továbbá a tisztítószeres víz ne tartalmazzon alkoholt vagy hígítót, mivel az ilyen vegyszerek rongálhatják a készülék alkatrészeit, illetve borítását. A legfontosabb ugyanakkor, hogy semmiképp se kerüljön víz, folyadék a készülék belsejébe, mechanikus rendszerébe.

Ha már a külsejét megtisztítottuk, akkor érdemes kihúzni a papírkazettát és eltávolítani a papírt, hogy lehessen a papírkazettát is megtisztítani. A felszedő görgő gumi részét ajánlott letörölni, hogy ne legyen rajta por, illetve egyéb szennyeződés.
Vissza a tartalomhoz