Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

A nyomtató helyének kiválasztása

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Nyomtatás ·
Tags: nyomtatóhelyválasztás
Napjainkban a nyomtató már egy olyan eszköz, amely a legtöbb irodában megtalálható. Természetesen nem véletlenül, hiszen gyakorlatilag bármikor adódhat olyan helyzet, hogy ki kelljen nyomtatni valamit. 
Erre az eshetőségre pedig nyilván kézenfekvő, ha csak pár lépéssel arrébb kell, menjünk és ki is nyomtathatjuk. Ugyanakkor költséghatékonyság szempontjából is jobb választás lehet.

Tehát az oké, hogy van saját nyomtatónk, viszont hova helyezzük azt el, hogy ne legyen utunkba és ne foglaljon el értékes helyet az irodából? Nos, erre van pár jó ötletünk. Először is érdemes fali konnektor közelébe helyezni, hiszen mindenképpen csatlakoztatni kell ehhez a tápkábelt, hogy működni tudjon.

Ebben az esetben pedig nem kell hosszabbítót használni, amelynek kábelijébe esetleg belebotoljunk. Ugyanakkor ez esetben ügyeljünk még arra is, hogy úgy legyen elhelyezve, hogy a tápkábelre ne tudjanak rálépni vagy ne legyen útban senkinek sem.

Általában a készülék alján, illetve hátulján szoktak lenni nyílások, amelyek a szellőzésre szolgálnak. Úgy helyezzük el a nyomtatót, hogy ezeket a nyílásokat semmiképpen se fedjük el. Tehát ne tegyük ágyra, plédre, stb.

Fontos, hogy ha zárt helyre tesszük, akkor biztosítsunk megfelelő légáramlást neki. Amennyiben úgy döntünk, hogy hosszabbító kábelt használunk, mivel nem tudjuk sehogy sem közel helyezni egy fali konnektorhoz, akkor ügyeljünk, hogy a csatlakoztatott berendezések amperben mért összes áramfelvétele ne haladja meg a hosszabbító esetében engedélyezett áramerősséget.




Vissza a tartalomhoz