Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

A nyomtató felhasználók korának jelentősége

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Nyomtatási tippek ·
Tags: nyomtatásiprobléma
Általánosságban elmondható, hogy az irodákban dolgozó emberek tudják kezelni a nyomtatót, illetve gyakorlatilag nap, mint nap kezelik azt. Gyakorlott felhasználók tehát, viszont, ahogyan egyéb gépek esetében, úgy a nyomtatókkal is az a helyzet, hogy előbb-utóbb adódhatnak kisebb-nagyobb problémák, amelyek következtében nem fognak úgy funkcionálni, ahogyan szeretnénk.

Na, de mit tudunk ebben a helyzetben tenni? Meg tudja az átlagos, mindennapi irodai munkás oldani a problémát? Nos, ezzel kapcsolatban egy amerikai kutatást szeretnénk megosztani. A kutatás célja az volt, hogy felmérje melyik korosztály ért a legjobban a nyomtatókhoz.

A kutatók az irodai munkások körében végezték a kutatást, illetve ezen emberek körében csoportosították a korosztályokat. Három nagy csoportot különböztettek meg, az első a 18-30 év közöttiek, a második a 31-50 év közöttiek, a harmadik pedig az 51 év felettiek.

Nyilván minden egyes korosztály esetében adódtak problémák a nyomtatóval, viszont nem mindegyik korosztály ért el egyforma eredményt ezek megoldása esetében. A legjobb eredmény a 18-30 év közötti korosztály érte el, ők a felmerülő probléma 78%-át tudták megoldani.

A második legjobb eredményt a 31-50 év közöttiek tudták produkálni, ők ugyanis a nyomtatás közben felmerülő problémák 65%-át tudták segítség nélkül megoldani. A leggyengébb teljesítményt nyújtották az 51 év felettiek, ők ugyanis a nyomtatás során keletkezett akadályok mindössze 51%-át tudták segítség nélkül kiküszöbölni.

Nos, ez szerintünk nem is véletlen, hiszen a fiatalabb korosztály meglehetősen jártas a technológia világában, ugyanis gyakorlatilag már születésüktől kezdve életükhöz tartoznak. Természetesen ez nem mondható el például az 51 év felettiekről, akiknek már felnőtt korban, gyakorlatilag tanulniuk kell a technológiát, mint a kisgyereknek a szorzótáblát.
Vissza a tartalomhoz