Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

A nyomtatás rövid története

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Nyomtatás ·
Tags: nyomtatónyomtatás
A nyomtatás egy remek lehetőség arra, hogy dokumentumokat sokszorosítsunk. Ha belegondolunk, akkor ez az egyik legjobb találmány, amely segítette az emberiséget. Tulajdonképp az elterjedése a reneszánsz korban kezdett elterjedni a Gutenberg-féle nyomdapréssel. 1853-ban Angliában létrehoztak egy automata öntőgépet, amely segítségével akár 30.000 betű is készíthető volt. 
Nagyon nagy segítségnek számított abban az időben.
Gutenberg tökélete a kéziszedést. Nagyon sok olyan eszköz volt a keze alatt, amely mai napig fent maradt. 
A Biblia nyomtatása volt az első nagy mérföldkő, 1456-ban. Nagyon sokáig fejlődő ágazat volt. A képek megjelenítésére szolgáló szolgáló fametszetek helyett megjelent a klisé. Majd később a fényképészeti technikákat használták.
A technika nagyon sokat fejlődött, a síknyomtatás 1796-ban Alois Senefelder feltalálja a litográfiát, és ezzel egyaránt létre hozta a síknyomtatást is. Majd a szitanyomtatás bukkan fel a 19. században. Ez a technika feledésbe volt merülve. Ezt a fajta technikát az, főleg selymek díszítésére, volt alkalmas. Érdemes tudni azt, hogy Kínában, és Japánban évszázadokkal ezelőtt létezett ez a fajta nyomtatás. Majd a 20-ik század elejére lett tökéletesítve a mélynyomtatás.
Fontos szerepet játszik a nyomtatás történetében a számítástechnika. Már rég történt személyi számítógépről nyomtatás, de mára már a nyomdákban is erre épül az egész. Kevés idő alatt, több példányszámra van szükség.




Vissza a tartalomhoz