Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

A fax még mindig fontos kellék

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Irodatechnika ·
Tags: fax
Amikor az irodai felszerelésekről beszélünk, a nyomtató és fénymásoló első helyen szerepel. Azonban, akármennyire is elterjedt az internet világa, a fax még mindig fontos szerepet játszik a bizalmas információk küldésében. fax
Mivel az interneten áramló infókat egy ügyes hacker feltörheti, teljesen érthető, hogy a céges dolgokat, szerződéseket, nyomtatványokat még mindig nagyon sokan faxolják el.
Felépítését illetően több típus is megtalálható, hiszen értelemszerűen, a kor fejlődésével a fax gépek is folyamatos újításokon estek át.
Az első készülék az 1843-as évekre nyúlik vissza, amikor a skót Alexander Bain letette a fax alapjait, amit természetesen akkor még nem így nevezett. Néhány évvel később Frederik Bakewell újított a találmányon és elnevezte másolós telegráfnak.
1865-ben pedig már elindult az első kereskedelmi összeköttetés a fax gépek terén, mégpedig Giovanni Caselli jóvoltából. Természetesen, amíg elérkezett a mai modern alakjáig, számos feltaláló alakította és formálta a készüléket, mígnem 1966-ban elkészült a mai értelemben ismert fax, mégpedig a közismert Xerox Corporation által.
A kezelése egyszerű, hiszen néhány gombnyomásra van csak szükség az üzenet továbbítására. Azonban a karbantartás sem elhanyagolandó, hiszen a jó működés érdekében szükség van arra, hogy bármilyen probléma esetében mihamarabb felkeressen egy szakértőt, aki kicseréli a meghibásodott kiegészítőket és ismét használhatóvá varázsolja a készüléket.



Vissza a tartalomhoz